Veel Goeds Nieuwsbrief

december 2017

 

 

 

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool,

 

Het gaat goed met Veel Goeds! Vier jaar geleden zijn we begonnen, en de groei zet zich gestadig voort. Inmiddels hebben we al bijna 2.000 documenten aan boord, en is bijna een kwart van alle vrijescholen in Nederland en België lid van ons platform. Heel hartelijk dank voor al jullie vertrouwen!

 

We zijn erg blij met de grote toename van schoollidmaatschappen, omdat dit een stevig financieel fundament legt onder onze werkzaamheden. Hiermee kunnen wij nu een vaste medewerker voor 1 dag in de week bekostigen, en dat is echt een droom die werkelijkheid is geworden. Schoollidmaatschappen zijn inhoudelijk voor ons werk véél handiger dan vele losse individuele lidmaatschappen met alle bijkomende rompslomp; want hoe minder administratieve taken er op het bureau liggen, hoe meer tijd er is voor het eigenlijke werk: het digitaliseren en uploaden van lesmateriaal!

 

En wat helemaal fijn is, is dat we daardoor voor de 4e keer in ons bestaan een flinke prijsverlaging kunnen doorvoeren! Hoera! Mocht je dus een abonnement of verlenging overwegen, klop dan ook eens aan bij je collega’s en schoolleiding en overweeg een schoolabonnement. Het zou toch fantastisch zijn als we op deze manier jaarlijks samen de prijzen kunnen blijven verlagen en met een steeds grotere groep mensen veel goeds kunnen verzamelen en delen!

 

 

Prijsverlaging: onze nieuwe tarieven in 2018

 

school lidmaatschap € 1,- per leerling per jaar

individueel lidmaatschap € 50,-

student lidmaatschap € 10,-

kinderopvang lidmaatschap € 1,- per kind per jaar

Dit zijn peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 of meer kinderen.

gastouder lidmaatschap € 10,-

Dit zijn gastouders, thuis onderwijzende ouders en kinderopvangorganisaties met minder dan 20 kinderen.

 

Overkoepelende organisaties kunnen een aanbod op maat aanvragen.

Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.

 

 

De wet bescherming persoonsgegevens

 

Mag je als school de namen en e-mailadressen van leerkrachten doorgeven aan Veel Goeds? Ja dat mag! We hebben de wet er op nageplozen en het is ook met de nieuwe WBP wetgeving geen probleem. Wil je meer lezen, kijk dan bij de veelgestelde vragen!

 

 

Overzicht van het lesmateriaal

 

Het meest actuele overzicht van het lesmateriaal vind je hier.

 

 

Onze mooiste aanwinsten

 

Hier een paar van onze mooiste aanwinsten:

 

Voorleesverhaaltjes voor in de Engelse les van klas 2.

Voor alle onderbouwklassen is er nu een verzameling van fairytales, repeating stories, fables, short stories, long stories, ghoststories and plays, om voor te lezen. Leuk is om het verhaal eerst een keer helemaal in het Engels voor te lezen en tegelijkertijd enigszins uit te spelen. Dan de kinderen te laten vertellen wat ze ervan begrepen hebben en vervolgens nog een keer voorlezen met per zin de Nederlandse vertaling erbij. Dit lijkt lastig voor de jonge kinderen maar het vertrouwen in hun eigen kunnen groeit enorm, zodra ze doorkrijgen dat ze er weldegelijk iets van verstaan, zeker als de leerkracht het met veel humor en overtuigingskracht probeert uit te beelden… Ook is er voor elke klas “information on British life to tell the children”, met daarin wat culturele achtergronden die leuk zijn om tussendoor aan de kinderen te vertellen. Daarmee geef je ze ook een beeld van het typische van Engeland/het Verenigd Koninkrijk mee.

 

Gedicht over de Rijn voor klas 5.

Mooi gedicht dat geschreven werd als voordracht voor de opening van het schooljaar, maar later ook gereciteerd is door de klas aan het einde van de periode over De Rijn. Ook leuk voor in het periodeschrift.

 

Vingerspelletje de wintermuis voor de kleuters.

Lief vingerspelletje over de wintermuis! En meteen een goed voorbeeld hoe je een vingerspel duidelijk kunt beschrijven en aan elkaar doorgeven! Leuk! Wie volgt?

 

 

 

In onze etalage

 

Kijk ook eens in onze etalage! Iedere maand staat hier ter inspiratie een nieuw document in de schijnwerpers, dat ook voor niet-leden vrij te downloaden is. Deze maand: vormtekeningen voor de derde klas. Een verzameling van 9 bladzijden met foto's van voorbeelden van vormtekenen in klas 3. Viervoudige puntsymmetrie, vormverandering, omstulpingen, sierletters en nog meer ideetjes. Alle losse vormtekeningen die eerder op Veel Goeds gedeeld waren, hebben we nu opgenomen in overzichtelijke verzamelingen per klas. Dat scheelt een hoop zoekwerk!

 

 

Iets goeds delen

 

Of je nou lid bent of niet, delen kan altijd! Meteen iets goeds uploaden? Klik hier. Wist je dat je ook materiaal gewoon via de mail naar ons toe kunt sturen? Zo gepiept! De website is er voor jou! Voor gewone leerkrachten zoals jij, die hun dagelijkse werk wat willen verlichten en samenwerken zien zitten. Er ligt geen enkele drempel voor de deur. Dit is géén podium exclusief voor hotemetoten, en als auteur ben je beschermd tegen kritiek want je kunt anoniem delen en je hoeft geen verantwoording af te leggen. Leg de lat dus niet te hoog en schroom niet! Misschien vraag je je af of jouw werk wel goed genoeg is? Wat je aanlevert hoeft echt niet perfect te zijn! Wij zijn jouw redacteur dus daar hoef jij je niet om te bekommeren. We kijken alles na voor het de lucht in gaat. Imperfecte bijdragen zijn dus ook zeer welkom! Heb jij ook wel eens iets van een collega gekregen, dat je wel inspirerend vond, maar toch net niet helemaal goed voor jouw klas, zodat je er nog even aan ging sleutelen om het op maat te maken? En dat het toen heel leuk werd? Nou, zo hebben jouw collega’s ook veel aan jouw onvolmaakte bijdragen! Eenieder blijft zelf verantwoordelijk voor wat ie er mee doet.

 

 

Een greep uit het prikbord

 

Wat zoeken we nog? Hier een greep uit ons prikbord:

 

Lesmateriaal voor de kinderopvang, peuter- en KLEUTERKLASSEN: spelletjes, versjes, liedjes, kringspelen, voor lente en zomer. Maar ook voor de rest van het jaar is alle materiaal zeer welkom! Wie helpt er mee om ook voor de kleuterleidsters een stevige basis te bouwen?

 

Bij enkele euritmisten begint het al te kriebelen. Wie durft? En deelt zijn/haar teksten, vormen, oefeningen, gebaren voor in de EURITMIE lessen. Hier op Veel Goeds blijkt steeds weer: als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer. Leuk als ook de euritmisten het platform gaan veroveren!

 

 

 

Direct inloggen

 

Meteen inloggen en downloaden? Klik hier.

 

 

Lid worden?

 

Ben je nog geen lid en wil je lid worden? Klik hier. De spelregels vind je hier. Heb je nog vragen? Klik hier. Je kunt ook een mail sturen naar info@veelgoeds.org, het contactformulier invullen of bellen naar +31 (0)6-375 60 148.

 

 

Over deze nieuwsbrief

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief als je in onze mailinglijst staat, lid bent of jezelf hiervoor hebt aangemeld. Voel je vrij deze door te sturen naar andere geïnteresseerden!

Afmelden kan met de link onderaan deze nieuwsbrief.

Heb je een streng spamfilter? Voeg dan info@veelgoeds.org toe aan je contacten in je e-mailprogramma, om te voorkomen dat onze nieuwsbrief jou niet bereikt.

 

We wensen je een heerlijke vakantie en een heel goed 2018!

Veel Goeds!

 

Namens de redactie,

Jany van Oudheusden

 

 

 

 

 

 

Veel Goeds van de vrijeschool, lesmateriaal om te delen

www.veelgoeds.org
info@veelgoeds.org

een initiatief van 'Veel Goeds, educatieve projecten' - KvK 57983186

 

Afmelden voor de nieuwsbrief van Veel Goeds