Veel Goeds Nieuwsbrief

februari 2018

 

 

 

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool,

 

Een hartelijk welkom aan de vele nieuwe schoolleden die de afgelopen maanden zijn ingestapt bij Veel Goeds! We hopen dat jullie gauw veel goeds zullen vinden op de site en zelf ook geïnspireerd raken om eigen werk hier met de collega’s in Nederland en België te delen.

 

Geef een (prenten)boek cadeau: Ronja de roversdochter

Dit voorjaar is er weer een landelijk initiatief van alle boekhandels met als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro! Ditmaal is het boek: Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. Een ultiem boek om als 10-jarige te lezen! Sommige gemeentes bieden de boeken gratis aan voor 6e klassers, maar wellicht maken 4e klassers ook een kans. Ga er dus vooral even langs de boekhandel! Misschien kun je wel meerdere exemplaren krijgen voor in de klas. Wist je trouwens dat we op Veel Goeds een toneelversie hebben staan? Kijk maar eens in de etalage! Enne… mocht je er nog leuke andere lessen op gaan baseren: wij delen jouw ideeën hier heel graag!

 

 

In onze etalage

 

Kijk ook eens in onze etalage! Iedere maand staat hier ter inspiratie een nieuw document in de schijnwerpers, dat ook voor niet-leden vrij te downloaden is. Deze maand: het toneelstuk Ronja de roversdochter. Levendig toneelstuk compleet met liedjes naar het boek van Astrid Lindgren. Met minstens 25 (dubbel)rollen.

 

 

Een greep uit het prikbord

 

Wat zoeken we nog? Hier een greep uit ons prikbord:

 

Lesmateriaal voor de kinderopvang, peuter- en KLEUTERKLASSEN: spelletjes, versjes, liedjes, kringspelen, voor voorjaar en zomer. Maar ook voor de rest van het jaar is alle materiaal zeer welkom! Wie helpt er mee om ook voor de kleuterleidsters een stevige basis te bouwen?

 

Bij enkele euritmisten begint het al te kriebelen. Wie durft? En deelt zijn/haar teksten, vormen, oefeningen, gebaren voor in de EURITMIE lessen. Hier op Veel Goeds blijkt steeds weer: als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer. Leuk als ook de euritmisten het platform gaan veroveren!

 

Op verzoek: gezocht nog meer patronen en ideeën voor de lessen HANDWERKEN in de onderbouw. We zoeken nog naar werkbeschrijvingen voor SLOFFEN en POPPEN in klas 6. Verder is onze verzameling bijna compleet! Leuk om te delen en aan te vullen, met zowel traditionele schatten als moderne invullingen!

 

 

 

Iets goeds delen

 

Of je nou lid bent of niet, delen kan altijd! Meteen iets goeds uploaden? Klik hier. Wist je dat je je materiaal ook gewoon per e-mail kunt insturen? Stuur ons eens een greep uit je bestanden, dan anonimiseren wij het materiaal en plaatsen het op de website. Het hoeft niet heel groot of omvangrijk te zijn! Alle kleine beetjes helpen, vooral nu in het begin, want het is natuurlijk veel minder eng om iets toe te voegen als er al verschillende voorbeelden staan. De eersten zijn de dappersten! Denk ook aan die heel kleine dingen: een ochtendspelletje, vingerspel, verhaal, gedicht, bordtekst, spreuk, werkblad.

 

 

Overzicht van het lesmateriaal

 

Het meest actuele overzicht van het lesmateriaal vind je hier.

 

 

Onze mooiste aanwinsten

 

Hier een paar van onze mooiste aanwinsten:

 

Klas 1 taal: AU plaat in kleur.

Prachtige AU-plaat die uitnodigt om er zelf ook een te maken!

 

Engelse werkbladen voor klas 6.

Heel handige verzameling van wel 40 genummerde werkbladen; genoeg oefenstof voor elke week! Heel vaak zul je zien dat het tweede (even) blad een herhaling of verdieping is van het thema op het eerste (oneven) blad, en dan kun je de voorkant als basisstof door iedereen laten maken en de achterkant gebruiken als extra werk voor de snellen.

 

Peuterversje een treintje.

Buitenspeel versje voor de peuters: een treintje.

 

 

 

Direct inloggen

 

Meteen inloggen en downloaden? Klik hier.

 

 

Lid worden?

 

Ben je nog geen lid en wil je lid worden? Klik hier. De spelregels vind je hier. Heb je nog vragen? Klik hier. Je kunt ook een mail sturen naar info@veelgoeds.org, het contactformulier invullen of bellen naar +31 (0)6-375 60 148.

 

 

Over deze nieuwsbrief

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief als je in onze mailinglijst staat, lid bent of jezelf hiervoor hebt aangemeld. Voel je vrij deze door te sturen naar andere geïnteresseerden!

Afmelden kan met de link onderaan deze nieuwsbrief.

Heb je een streng spamfilter? Voeg dan info@veelgoeds.org toe aan je contacten in je e-mailprogramma, om te voorkomen dat onze nieuwsbrief jou niet bereikt.

 

We wensen je veel plezier met het lesmateriaal! Veel Goeds!

 

Namens de redactie,

Jany van Oudheusden

 

 

Veel Goeds van de vrijeschool, lesmateriaal om te delen

www.veelgoeds.org
info@veelgoeds.org

een initiatief van 'Veel Goeds, educatieve projecten' - KvK 57983186

 

Afmelden voor de nieuwsbrief van Veel Goeds