Veel Goeds Nieuwsbrief

september 2017

 

 

 

Beste leden en bezoekers van Veel Goeds van de vrijeschool,

 

 

Welkom studenten van de Vrijeschool PABO!

 

Een heel hartelijk welkom voor alle tweede- en derdejaarsstudenten van de Vrijeschool PABO aan de Hogeschool Leiden! We hopen dat jullie gauw je weg vinden op dit platform, er leuke ideeën opdoen voor de stages én vooral ook jullie eigen maaksels en voorbereidingen delen met de oude garde die zich nog steeds graag laat inspireren! Met name de kleuterleerkrachten-in-spé zijn van harte uitgenodigd hun werk te delen, want hoe meer er in de datebase staat, hoe laagdrempeliger het wordt, om er zelf ook iets aan toe te voegen. Dus trek vooral de stoute schoenen aan! Mocht je jezelf nog lang niet capabel voelen om iets bij te dragen, lees hier dan nog wat geruststellende argumenten van een ervaringsdeskundige :

 

Sommige lesvoorbereidingen uit je studententijd gebruik je jaren later nog steeds. Die zijn gewoon goed!

 

Ervaren leerkrachten vinden het heel leuk om frisse ideeën op te doen van stagiaires en studenten!

 

Alle bijdragen worden geredigeerd door ervaren leerkrachten voor ze geplaatst worden. Bovendien past iedere gebruiker ze toch aan naar de behoeften van zijn of haar klas.

 

Je mág onder je eigen naam dingen plaatsen maar het kan ook anoniem.

 

 

 

Stage lopen bij Veel Goeds, kan dat?

 

Ja natuurlijk kan dat! We staan altijd open voor zelfstandige Pabo-studenten die een handje willen helpen! Zoals je begrijpt, hebben we voor Veel Goeds heel veel redigeerwerk klaarliggen, variërend van kleine taken tot grote klussen, eenvoudig tot heel uitdagend. Wees welkom om als stagiaire ervaring op te doen in het echt uitwerken van lesmateriaal, dit tot in de puntjes te verzorgen en zo te presenteren dat het ook voor toekomstige collega's meteen bruikbaar is.

Het werk voor deze stage is digitaal en doe je thuis of op de hogeschool. Je kunt kiezen uit: werken met beeldmateriaal, periodes, kleuterspel, redigeren, scannen, sprokkelen of vertalen. Ervaring is geen vereiste, alle bijdragen worden voor plaatsing gecheckt en met onze samengevoegde computertechnische kennis komen we een heel eind. Heel fijn als je ons team tijdelijk komt versterken! Wat krijg je voor deze onbetaalde stage? Een jaar lang inloggegevens voor Veel Goeds, overleg en ondersteuning naar wens, persoonlijke opbouwende feedback op je werk en natuurlijk de toegekende zelfstudiepunt(en). Heb je interesse? Neem contact op via de mail: info@veelgoeds.org . We sturen je dan een overzicht met keuzetaken, met per taak de ingeschatte tijdsduur en benodigde vaardigheden. Naast deze nog te ontwikkelen content is er uiteraard ook ruimte voor eigen inbreng en ideeën, van zowel docenten als studenten!

 

 

Iets goeds delen

 

Of je nou lid bent of niet, delen kan altijd! Meteen iets goeds uploaden? Klik hier. Geen tijd om te uploaden? Begrijpelijk! Stuur ons dan de ongecensureerde versie van je werk per mail (info@veelgoeds.org). Dat gaat sneller. Wij zorgen dan dat het geredigeerd op de website verschijnt, anoniem of als je dat wilt, met jouw naam erbij. Of kopieer een greep uit je digitale collectie op een USB stick en stuur die naar ons op, met je retouradres erbij. Of vraag je stagiaire wat van je papieren werk te kopiëren en naar ons op te sturen (Veel Goeds, Walcheren 85, 3524 ZR, Utrecht). Alle kleine beetjes helpen!

 

 

Een greep uit het prikbord

 

Wat zoeken we nog? Hier een greep uit ons prikbord:

 

Op verzoek: gezocht nog meer patronen en ideeën voor de lessen HANDWERKEN in de onderbouw. We zoeken nog naar werkbeschrijvingen voor SLOFFEN en POPPEN in klas 6. Verder is onze verzameling bijna compleet! Leuk om te delen en aan te vullen, met zowel traditionele schatten als moderne invullingen!

 

Graag zouden we nog veel meer filmpjes plaatsen, die kort & bondig & heel inspirerend zijn! Geef je ons jouw favoriete YouTube filmpjes door, zodat wij ze door kunnen geven aan je collega’s?

 

 

 

Overzicht van het lesmateriaal

 

Het meest actuele overzicht van het lesmateriaal vind je hier.

 

 

Onze mooiste aanwinsten

 

Hier een paar van onze mooiste aanwinsten:

 

Klas 3 rekenen: een filmpje over tafelrijen in cirkels.

Heel duidelijke Engelstalige uitleg over hoe je de getallencirkels kunt gebruiken bij het aanleren en ritmisch spreken van de tafelrijen. Natuurlijk kun je deze cirkels ook tekenen in je rekenschrift. (En in sommige 2e of 3e klassen maakt Sinterklaas voor ieder kind een ronde plank met een mooie cirkel erop met 10 cijfers, met spijkertjes erin zodat de kinderen met draadjes wol het patroon kunnen leggen.)

 

Klas 4 opmaat: kolam tekenen.

Kolam tekenen: Zuid-Indiase kunstvorm, heel geschikt voor vormtekenles, opmaat of ander concentratiemoment. Verzameling van 8 bladzijden met oefeningen voor klas 1 t/m 6 met oplopende moeilijkheidsgraad.

 

Herfst in de peutergroep: appelknutsels.

Appelkabouters, appelspiraal en appellichtje.

 

 

 

In onze etalage

 

Kijk ook eens in onze etalage! Iedere maand staat hier ter inspiratie een nieuw document in de schijnwerpers, dat ook voor niet-leden vrij te downloaden is. Deze maand: pictogrammen voor het dagprogramma van klas 1! Wel 22 mooi getekende plaatjes zonder woorden van de verschillende vakken en taakjes van de klassendienst. Plak ze op een kartonnetje of lamineer ze. Hang ze op het bord of aan een waslijntje of zet ze in een kaartenstandaard en je hebt een prachtig visueel overzicht van het dagprogramma voor de kinderen. Zo weten ze wat er gaat gebeuren, en dat vinden ze fijn.

 

 

Direct inloggen

 

Meteen inloggen en downloaden? Klik hier.

 

 

Lid worden?

 

Ben je nog geen lid en wil je lid worden? Klik hier. De spelregels vind je hier. Heb je nog vragen? Klik hier. Je kunt ook een mail sturen naar info@veelgoeds.org, het contactformulier invullen of bellen naar +31 (0)6-375 60 148.

Samen met jouw team delen en downloaden en alle technieken goed onder de knie krijgen? Doe de workshop op school!

 

 

Over deze nieuwsbrief

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief als je in onze mailinglijst staat, lid bent of jezelf hiervoor hebt aangemeld. Voel je vrij deze door te sturen naar andere geïnteresseerden!

Afmelden kan met de link onderaan deze nieuwsbrief.

Heb je een streng spamfilter? Voeg dan info@veelgoeds.org toe aan je contacten in je e-mailprogramma, om te voorkomen dat onze nieuwsbrief jou niet bereikt.

 

We wensen je veel plezier met het lesmateriaal! Veel Goeds!

 

Namens de redactie,

Jany van Oudheusden

 

 

 

Veel Goeds van de vrijeschool, lesmateriaal om te delen

www.veelgoeds.org
info@veelgoeds.org

een initiatief van 'Veel Goeds, educatieve projecten' - KvK 57983186

 

Afmelden voor de nieuwsbrief van Veel Goeds