zo werkt het


Welkom bij Veel Goeds, de lesmateriaalverzameling van vrijescholen! Veel Goeds is een hedendaags educatief uitwisselingsplatform voor vrijeschool leerkrachten van onderbouw, kleuter-, peuterklas, kinderopvang en Tobiasstroom in Nederland en België. Een duurzame bedding voor intercollegiale uitwisseling.

Ons doel is te investeren in de kwaliteit van het onderwijs én in het werkplezier van de leerkracht. Verlicht je werkdruk in verbinding met je collega’s!

Op deze grote digitale bewaarplaats vind je allerlei bijzonder lesmateriaal dat collega's met je willen delen, nu al meer dan 2.000 documenten! Onze vrijwilligers digitaliseren en uploaden dagelijks meer goeds; zowel traditionele schatten als vernieuwende impulsen. Je kunt hier volop nieuw materiaal ontdekken en inspiratie opdoen. En ook jij kunt er heel gemakkelijk jouw eigen juweeltjes plaatsen om ze met anderen te delen! Onze redactie van ervaren leerkrachten garandeert hoge kwaliteit en snelle toepasbaarheid van het lesmateriaal.

Iedereen kan lesmateriaal uploaden

Iedereen kan onbeperkt veel goeds uploaden om te delen, ook niet-leden.

Voor het uploaden gelden een paar spelregels:

Wie lid is, kan lesmateriaal downloaden

Als niet-lid kun je de Veel Goeds documenten wel zien, maar niet openen. Ook kun je zien, hoe vaak een document al is gedownload. Wil je zelf de kwaliteit proeven, kijk dan in de etalage! Wie lid wordt, krijgt volledige toegang tot de omvangrijke verzameling vrijeschool lesmateriaal van hoge kwaliteit. Je kunt als lid een jaar lang inloggen en veel goeds downloaden om te gebruiken in je eigen klas. Na een jaar eindigt het lidmaatschap automatisch.

Je betaalt via iDEAL of maakt het over naar rekeningnummer NL46 TRIO 01976 30405 t.n.v. Veel Goeds te Hilversum (BIC: TRIONL2U) onder vermelding van je naam en e-mailadres. Zodra je betaling binnen is, ontvang je je wachtwoord en factuur per mail.

ACTUEEL: Helaas hebben we last van een technische storing;  er wordt aan gewerkt maar hierdoor kan het gebeuren dat een link naar de iDEALbetaling niet goed werkt. Wanneer je het bedrag van de factuur zelf overmaakt (naar rekeningnummer NL46 TRIO 01976 30405 t.n.v. Veel Goeds te Hilversum BIC: TRIONL2U) en ons dit doorgeeft per e-mail (naar info@veelgoeds.org),  zorgen we dat je lidmaatschap zo snel mogelijk in werking gaat of voortgezet wordt. Onze excuses hiervoor!

Voordelige tarieven voor scholen, kinderopvang organisaties en studenten


Dit zijn onze nieuwe jaartarieven vanaf 1 januari 2018 (inclusief 21% btw):


individueel lidmaatschap      € 50,-
PABO student lidmaatschap   € 10,-
school lidmaatschap            € 1,- per leerling per jaar


JUBILEUM ACTIE: scholen stappen nu in voor de halve prijs: € 0,50 per leerling.

Aanmelden kan via de mail naar info@veelgoeds.org. Na dit jaar betaal je wel de gewone prijs. Deze actie geldt t/m 24-3-2020.


kinderopvang lidmaatschap   € 1,- per kind per jaar
Dit zijn peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvangorganisaties met 20 of meer kinderen.
gastouder lidmaatschap       € 10,-
Dit zijn gastouders, thuis onderwijzende ouders en kinderopvangorganisaties met minder dan 20 kinderen.

Scholen kunnen natuurlijk enkele leerkrachten individueel lid maken, maar ze kunnen ook met de hele school lid worden. Een doorlopend schoollidmaatschap kost jaarlijks € 1,- per leerling. Alle leerkrachten worden dan lid. Een school met 200 leerlingen betaalt bijvoorbeeld € 200 per jaar. Peuterspeelzalen, BSO's en kinderopvang organisaties met 20 of meer kinderen betalen eveneens € 1,- per kind per jaar. Overkoepelende organisaties kunnen een aanbod op maat aanvragen.


Veel Goeds is een kleine organisatie zonder winstoogmerk. Hoe meer leden, hoe lager de kosten. Doordat er steeds meer collega's en scholen lid worden van Veel Goeds, hebben we al 4 keer een prijsverlaging kunnen doorvoeren! We vertrouwen op eerlijk spel.

Je kunt ons ook steunen door sponsor te worden of een donatie te doen. Al onze inkomsten worden gebruikt voor organisatie, redactiewerkzaamheden en toegankelijke vormgeving.

Wil jij ook graag meedoen aan het delen en vinden, maar kunnen jij en je school je het lidmaatschap niet veroorloven? Neem dan contact op via het contactformulier. Wie wil helpen met uploaden, kan gratis proeflid worden.


Makkelijk lesmateriaal vinden

Al het beschikbare lesmateriaal per leeftijdsgroep vind je overzichtelijk bij elkaar bij ‘zoeken in stappen’. Hier kun je bladeren per klas en per lesonderdeel. Je kunt ook gericht zoeken op trefwoord.

In de nieuwsbrief vind je onze mooiste aanwinsten, nieuwe zoekvragen en het actuele overzicht van ons lesmateriaal.

Op ons prikbord kun je zien wat anderen zoeken en zelf een ‘gezocht’ advertentie plaatsen. In de etalage wordt regelmatig een ander document gepresenteerd om gratis te downloaden, ook voor niet-leden.

Veel Goeds is er voor jou

Veel Goeds is eenvoudig van opzet. Kom je er toch niet uit, kijk dan bij veel gestelde vragen, vraag om hulp via info@veelgoeds.org of via het contactformulier. Geef daar ook eventuele wijzigingen aan ons door.

Je kunt ons op school uitnodigen voor een workshop, we oefenen dan alle handelingen en gaan daarna met jullie aan de slag om lesmateriaal te delen en te downloaden.


Veel goeds!  Veel Goeds


Veel Goeds van de vrijeschool, lesmateriaal om te delen