veel gestelde vragen

Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat je vraag er niet bij, vul dan hier het contactformulier in, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar +31 (0)6 - 375 60 148.

 

Ik weet nog niet of ik lid wil worden. Wat staat er eigenlijk allemaal al op?

Heel begrijpelijk dat je dat wilt weten, zeker nu nog niet álle hoeken en gaten gevuld zijn. Hoewel we al bijna 2.500 documenten aan boord hebben, kan er nog heel veel bij! Onze groeisnelheid ligt rond de 200 documenten per jaar. Wist je dat je ook als niet-lid precies kunt zien welke documenten er beschikbaar zijn? Je kunt ze alleen nog niet openen of downloaden. Kijk dus vooral eens bij jouw eigen klas bij 'iets goeds vinden'. Daar kun je zoeken in stappen of zoeken op trefwoord. Van elk document zie je daar ook een korte beschrijving. In de etalage kun je alvast een beetje proeven van de kwaliteit. En bij 'hoeveel is er al voor mijn klas' tellen we het aantal beschikbare documenten per klas.

Het is aan te raden om een weloverwogen beslissing te nemen, want eenmaal aangemeld is je lidmaatschap voor 1 jaar onherroepelijk.

Als niet-lid kun je trouwens wel lesmateriaal delen, wat je collega’s weer inspireert om ook iets te uploaden, dat jij misschien goed kunt gebruiken. Het principe van een uitwisselingsplatform is gebaseerd op de wisselwerking tussen delen en ontvangen.

 

Ik wil mijn e-mailadres wijzigen. Hoe doe ik dat?

Log in, ga naar 'mijn veel goeds/profiel/abonnement' en wijzig zelf je e-mailadres. Dit is je 'gebruikersnaam'. Ben je lid van een schoolabonnement, vraag dan aan de contactpersoon of deze ook jouw e-mailadres wil wijzigen op Veel Goeds, anders kan je niet meer inloggen. Je nieuwe e-mailadres is de nieuwe gebruikersnaam waarmee je kunt inloggen met hetzelfde wachtwoord.

 

Streven jullie één vrijeschoolmethode na?

Nee, zeker niet! Deze website is ontstaan uit de behoefte een hedendaags platform te creëren om allerlei mooie vondsten met elkaar te delen en elkaar hiermee te inspireren. Het is toch zonde van de tijd wanneer leerkrachten elk jaar het wiel opnieuw moeten uitvinden of dat door tijdgebrek niet zo goed kunnen doen als ze zouden willen. Door goed materiaal met elkaar te delen, verhogen we voor de leerkracht het werkplezier en voor de kinderen de kwaliteit van de lessen. De keuze en de verantwoordelijkheid voor het gebruik van het materiaal ligt bij de leerkracht zelf. Als vrijeschoolleerkracht stem je je lessen af op je klas, op de leeftijdsfase, interesses en temperamenten. Je kunt het materiaal dat je hier vindt natuurlijk volkomen naar eigen inzicht bewerken. Bij het plaatsen van het materiaal kijken wij of het ons inderdaad geschikt lijkt, maar we gaan geen grote inhoudelijke vraagstukken oplossen. Lees hier meer over onze motivatie.